יום שבת, 18 במאי 2013

ההיסטוריה של תעשיית השוקולד בישראל


בשנות העשרים והשלושים פעלו בארץ שני מפעלים לייצור השוקולד והם:-
1-ליבר שמו המקורי רענן היה בית חרושת ליצור שוקולד ממתקים וקפה נמס בתל אביב הוקם על ידי ישראל ליבר בשנת 1926 המפעל היה הראשון בארץ לשווק את שוקולד המקופלת ומסטיק הבזוקה






2-עלית שהועתק מלטביה, והוקם ברמת גן ב-1934עלית התחילה את דרכה בשנות ה-20 של המאה ה-20 בלטביה, כמפעל הממתקים והשוקולד "לאימה" (מזל בלטבית) שהקים יהודי בשם אליהו פרומנצ'נקו עם שותפיו אליהו קופילוב ודוד מושביץ (מושיוב).

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה